Od zrnka k hrnku
etnografická výstava o tradícii výroby chleba a chlebovín
Realizácia
- Horehronské múzeum
Autorka
- Denisa Čiefová
Vernisáž
- Sobota 9.30

Chlieb patrí medzi najstaršie potraviny vôbec. Pôsobí síce jednoducho, napriek tomu však patrí medzi najuctievanejšie druhy pečiva. Vyvinul sa z nekysnutého posúcha pečeného na kameni až po peceň kysnutého chleba z kvalitnej múky. Sprevádza nás nielen počas bežných dni, ale ozdobí aj sviatočný stôl. Výstava Horehronského múzea sa venuje chlebu a jeho variantom, zachytáva druhy pečiva na Horehroní (koláče a zvykoslovné pečivo) z obdobia od konca 19. až do druhej polovice 20. storočia, ako aj predmety úzko súvisiace s jeho prípravou.
Od zrnka k hrnku
etnografická výstava o tradícii výroby chleba a chlebovín

Chlieb patrí medzi najstaršie potraviny vôbec. Pôsobí síce jednoducho, napriek tomu však patrí medzi najuctievanejšie druhy pečiva. Vyvinul sa z nekysnutého posúcha pečeného na kameni až po peceň kysnutého chleba z kvalitnej múky. Sprevádza nás nielen počas bežných dni, ale ozdobí aj sviatočný stôl. Výstava Horehronského múzea sa venuje chlebu a jeho variantom, zachytáva druhy pečiva na Horehroní (koláče a zvykoslovné pečivo) z obdobia od konca 19. až do druhej polovice 20. storočia, ako aj predmety úzko súvisiace s jeho prípravou.
Realizácia
- Horehronské múzeum
Autorka
- Denisa Čiefová
Vernisáž
- Sobota 9:30